Kürtöseink a Mezőgazdasági és Állattenyésztési napokon


Mozgalmas nap volt május 5-e iskolánk tanulóinak. Péntek reggel mindenki korán érkezett az iskolába, hogy a ballagó diákok számára díszbe öltöztesse a tantermeket. Mint minden ballagás, így az idei is sok munkát és szervezést igényelt, amiben részt vállaltak kürtöseink is. A nap elengedhetetlen eseménye a Kiss Ferenc szobor koszorúzása volt, amit a ballagási ünnepség követett, ahol a kürtös csapat kürtszignálok eljátszásával tisztelgett az erdészhagyományok előtt. Miután a tornateremben elkürtölték a „Viszontlátásra” című szignált, néhány tanulónkra még nagy feladat várt. Kocsiba ültek, és az irányt a Hódmezővásárhelyen megrendezésre került a XXX. Mezőgazdasági és Állattenyésztési Napok felé vették. A Takács István Képző Központ előtti téren megtartott, és az Alföldi Agrárszakképzési Centrum saját szervezésében megrendezett országos gazdász versenyt a kürtösök nyitották és zárták, majd az eredményhirdetésen is kürtszignálokkal járultak hozzá az ünnepi hangulathoz.

A verseny ideje alatt tanulóink szabadon körbejárhatták a kiállítást, nézelődhettek és ismerkedhettek a helyszínen megjelent kiállítókkal. Saját ötlettől vezérelve a Vadászati kiállításon a trófeák előtt is elfújtak több vadszignált, a látogatók nagy örömére.

Mozgalmas és fárasztó nap volt a pénteki, a rendezvényt késő délután hagyták el tanulóink.

Kürtöseink előadását köszönjük, az Alföldi Agrárszakképzési Centrumnak pedig köszönjük a lehetőséget és szervezést, amivel támogatták fellépésüket!