Beiratkozási tájékoztató a 2023/2024 tanévre


Tisztelt Szülő!

A beiratozás a Kréta rendszer segítségével történik.
Beiratkozni a Kréta e-Ügyintézői felületén a „Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével lesz lehetőségük 2023. június 14. napjától – június 21. napjáig.
(Tájékoztatjuk, hogy a NEK-azonosítóra (diákigazolvány igényléshez) szükség lesz a beiratkozás megkezdéséhez.)

E-ügyintézés elérhetősége: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap

Útmutató a kitöltéshez: https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17761123

Az elektronikus beiratkozás során megküldött adatok egyeztetése személyes beiratkozás keretén belül történik 2023. június 23-án (pénteken) 8,00-12,00 órakor

A személyes beiratkozásra az adatok egyeztetéséhez kérem, hozzák magukkal az
-általános iskolai bizonyítványt,
-lakcímkártya,
-NEK azonosítót = diákigazolványhoz (Kormányablakban intézhető)
-személyi igazolvány,
-TAJ-kártya,
-adókártya
-a gyermek születési anyakönyvi kivonatának fénymásolatát
-a gyermek bankszámlaszámát (bankszámla másolat), számlavezető bank nevét, amennyiben nincs, lehetőleg mihamarabbi megnyitása javasolt a havi ösztöndíj folyósítása miatt.

A tanulónak a már meglévő érvényes szakértői szakvéleményét (SNI, BTMN) is kérjük magukkal hozni. Akik az orvosi alkalmassági vizsgálatra nem hozták a kért orvosi dokumentumokat, a beiratkozás alkalmával kérjük pótolni.

Tanulói biztosítás megkötésére beiratkozáskor van lehetőség. (2.000-10.000,-Ft).

Tájékoztatom a Kedves Szülőt, hogy a kollégiumot igénylő tanulók a Szegedi Városi Kollégium Tagintézményeibe, a fiúk az Ady Endre Kollégiumba (6726 Szeged, Közép fasor 23.), a lányok valószínűleg másik kollégiumba, de a többi erdész tanulóval együtt kerülnek elhelyezésre.

A következő linken található a kollégiumi felvételi jelentkezési lap a 2023/24.tanévre, kérjük kitölteni és beküldeni a kollégium részére. http://www.szegedvarosikollegium.hu/download/7

Iskolánk a 9. évfolyamos tanulóknak Gólyatábor jellegű ismerkedést szeretne szervezni, várhatóan 2023. augusztus végén. A gólyatábor tervezett költsége: étkezés – esetleg belépő ára: kb. 10.000,-Ft, beiratkozáskor a táborban való részvételt szíveskedjen jelezni, és a költségét befizetni.

Az étkezéssel kapcsolatban tájékoztatjuk Önöket, hogy az iskolánkba beiratkozó valamennyi tanulónak lehetősége van étkezés előfizetésére. A nem kollégista tanulóink az iskola gazdasági irodájában, a kollégiumi elhelyezést igénylő tanulók a kollégiumban vagy az ETELKA portálon (https://etelkaportal.ngsz.hu) keresztül tudják leadni rendelésüket. A kollégisták ebédrendelésével kapcsolatos információkért keressék bizalommal a Nevelési-Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálatát (NGSZ), melynek címe 6724 Szeged, Huszár utca 1. (nyitva tartás: H-CS: 8-16; P:8-13); telefonos elérhetőségei: (62)561-960; +36 20 616 47 46; e-mail címe: kozetkeztetes@ngsz.hu. A nem kollégista tanulók ebédrendelését Kovács Dominika gazdasági ügyintéző koordinálja, felmerülő kérdéseikkel kapcsolatban kereshetik személyesen, munkaidőben az iskola gazdasági irodájában, vagy telefonon a (62)548-930 106-os melléken, illetve e-mailben a kissmunkaugy@gmail.com címen. A kedvezményes étkezésről, illetve az étkezéshez kapcsolódó egyéb információkat bővebben a https://kissf-szeged.edu.hu/iskolai-es-kollegiumi-etkezes/ oldalon találnak.