A STIHL Regionális Fakitermelő Versenyen vettek részt tanulóink


Ásotthalmon április 22-én rendezték meg a IX. Alföldi STIHL Regionális Fakitermelő Versenyt, melyen, az Alföldi Agrár Szakképzési Centrum Kiss Ferenc Erdészeti Technikum 12. évfolyam tanulói vettek részt. A versenyt megelőzte egy magas óraszámú, és minőségű felkészítés amely során a versenyfeladatok begyakorlása valamint a motorfűrész biztonságos üzemeltetésének elsajátítása mellett a jelentkezők igazi csapattá formálása is fontos szerepet kapott.
A verseny egy egyéni számmal, az időre történő láncfűrész szereléssel kezdődött. Ebben a feladatban kiemelkedően jól szerepelt Petrov Dániel, 16 másodperc alatt végzett a feladattal ezzel a legjobb időeredményt bemutatva a versenyen.
Ezt követte a fűrészelési feladat amely során egy döntést, egy kombinált darabolást és egy gallyazással egybekötött választékolást, darabolást kellett elvégezni majd az így kapott rönköket hosszában ketté kellett hasítani. A feladatot a diákcsapatok közül kiemelkedően teljesítették tanulóink, amelyet jól szemléltet az a tény, hogy a döntés során a 20 méterre lévő célt 11 centiméteres pontossággal találta el Marosi Patrik. Végeredményként a zsűri a Alföldi ASzC Kiss Ferenc Erdészeti Technikum csapatának a 9. helyet ítélte meg, ezzel a megyei szakképző iskolák közül a legjobb helyezést érte el.
A felkészítésért köszönettel tartozunk Tóth Miklósnak, a versenyen elért eredményért gratulálunk Petrov Dánielnek, Marosi Patriknak, Farkas Balázsnak, és Sass Csabának.

Jószerencsét!

Fotó: ERDŐ-MEZŐ