Központi írásbeli felvételi vizsga időpontja


Kedves Tanulók! Tisztelt Szülők!
A központi írásbeli felvételi vizsga időpontja: 2023. január 21. 10.00 óra

Kérjük a felvételizőket, hogy a vizsga kezdete előtt 30 perccel jelenjenek meg az iskolában (Szeged, József Attila sgt. 26.) személyi okmányaikat (személyi igazolvány, diákigazolvány) hozzák magukkal.
Kérjük a Kedves Szülőket, hogy a gyermekeiket a bejáratig kísérjék és a vizsga végeztével ott várják őket. A terembeosztást a portán kifüggesztve találják, a termek megtalálásához segítséget biztosítunk. A dolgozat megírásakor a rajzokat ceruzával, minden egyéb írásbeli munkát kék vagy fekete színű tintával kell elkészíteni.
Időbeosztás:
10:00-10:45 magyar nyelv feladatlap megírása
10:45-11:00 szünet
11:00-11:45 matematika feladatlap megírása
Amennyiben a tanuló betegség vagy egyéb alapos ok miatt a vizsgán nem tud részt venni, ennek tényéről legkésőbb a vizsga reggelén kérjük, tájékoztassák az iskolát az alábbi lehetőségek egyikén:
Telefon: 62-548-931
Pótló írásbeli vizsgát 2023. január 31-án 14 órától szervezünk azon vizsgázóknak, akik a rendes központi írásbeli vizsgán alapos ok miatt nem tudtak részt venni. „Pótló írásbeli vizsgát azok a tanulók írhatnak, akik az előző írásbelin alapos ok miatt nem tudtak részt venni. A vizsgázók által benyújtott, indoklással alátámasztott írásos kérelem mérlegelése, a benyújtott igazolások elfogadása a központi írásbeli vizsgát szervező intézmény igazgatójának jogköre. Vizsgaismétlésre nincs mód, minden tanuló csak egyszer tehet azonos típusú központi írásbeli vizsgát.” A központi írásbeli felvételi vizsga kiértékelt dolgozatait 2023. január 27-án, 8-16 óráig az iskola könyvtárában lehet megtekinteni.
A könyvtárban egyszerre jelenlévők számát korlátozzuk. Kérjük, hogy egy dolgozat megtekintését maximum két fő végezze a tanuló és egy szülő vagy egyéb, írásos meghatalmazással rendelkező személy. Kérjük a megtekintést végző személyt, hogy azonosításra alkalmas személyi okmányát hozza magával. A vizsgadolgozatot laponként le lehet fényképezni.
A vizsgázó és szülője kizárólag a hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelés esetén észrevételeit a megtekintést követő első munkanap végéig – tizenhat óráig – írásban adhatja le. Az észrevétel benyújtására nyitva álló határidő elmulasztása esetén egy napon belül lehet igazolási kérelmet benyújtani. A javítási-értékelési útmutató a vizsga utáni naptól a www.oktatas.hu honlapon található, a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Központi írásbeli feladatsorok, javítási útmutatók menüpontban.
A pótnapra vonatkozóan a megtekintésre 2023. február 3-án 8-16 óráig van lehetőség a fent leírtak szerint. Észrevétel minden esetben a megtekintést követő első munkanap 16 óráig írásban az intézményhez nyújtható be.
A központi írásbeli vizsga eredményéről az értékelő lapokat, amennyiben nem kívánnak észrevételt tenni, a megtekintés napján, január 27-én, észrevétel esetén a felülvizsgálat, elbírálás után, 2023. február 3-án lehet átvenni. Az át nem vett értékelő lapokat legkésőbb február 10-ig postai úton juttatjuk el a törvényes képviselő címére.
Jó felkészülést, sikeres vizsgát kívánunk!